mandag den 8. februar 2016

Links til andre hjemmesider

Der er uendelig mange muligheder for at møde den klassiske musik på internettet og blive klogere på den. Optakt har samlet en række gode links. 



Kalender
Kultunaut - brugerstyret kalender, der kan filtreres på f.eks. klassisk musik

Viden, nyheder, inspiration
All of Bach - Det hollandske Bach-selskab er i gang med at få indspillet alle Johan Sebastian Bachs 1080 værker. Hver fredag føjes et nyt til listen.
Bachtrack - kalender og guide til alverdens klassiske koncerter, operaer og danseforestillinger plus anmeldelser m.m.
Bibzoom - de danske bibliotekers site for musikinteresserede bringer artikler, anbefalinger, nyheder og podcasts. Giver desuden adgang til gratis 'downlån' og, for de fleste kommuner, streaming af musik til din egen pc - døgnet rundt, alle ugens dage.
Billige Noder - anbefalinger af billige steder at købe noder, gratis nodepapir til download og meget mere inden for nodernes verden.
Gramophone - Det engelske tidsskrift om klassik musik online.
Keeping Score - En spændende og informativ webside om flere klassiske komponisters liv og værk. Gennemgår blandt andet værker ved at følge partituret og give hints om hvad der sker i musikken.
Klaverkufferten - en skatkiste for klaverpædagoger med anvisninger, noder, videoer m.m. Professor Anne Øland deler ud af sine mange års erfaringer med klaverpædagogik for store og små.
Klassisk - dansk magasin om klassisk musik.
Klassisk for begyndere - en hjemmeside hvor man i let overskuelig form kan få overblik over forskellige koncertformer og musikalske grundbegreber.
Klassisk Musikk - norsk hjemmeside om klassisk musik
Living the Classical Life - samling af filmede samtaler mellem pianisten Zsolt Bognár og en lang række klassiske musikere.
Lyt til danske salmer - levende indspilninger af den danske salmeskat og ritualerne plus forslag til orgelværker til vielse og bisættelse.
Musikipedia - Et digitalt læremiddel til musikundervisningen. Siden drives af musikstuderende Lasse Grubbe.
OPUS - svensk tidsskrift om klassisk musik.
Seismograf - et website for ny kunstmusik og lydkunst. Her findes blandt andet Bent Sørensens blog om den kreative tilblivelse.
Stepnote - noder og instrumentskoler inden for alle genrer, instrumenter og niveauer.
SNYK - nyheder om ny musik-livet i Danmark og dansk ny musik i udlandet.

Radio og tv
Radio Klassisk - Hør musik live og find podcasts om klassisk musik
Den2Radio - stor samling af kultur-, musik-, debat- og samfundsprogrammer, blandt andet en serie om internationale danske klassiske solister og serien Klassisk på nettet hvor Kirsten Rønn fortæller og spiller musik.
DR P2 Klassisk - Artikler og nyheder om klassisk musik. Har også henvisninger til P2 Koncerter 
Arte Live Web - den fransk-tyske tv-station ARTE's webplatform hvor man kan se og høre opførelser af klassisk, jazz & blues, pop rock & elektro. Findes også som app.
BBC Radio 3 - Interviews, analyser, koncerter 
Classic fm - artikler og videoer samt live radio
A basic guide to downloading - På tidsskriftet Gramophones hjemmeside finder man en virkelig omfattende guide til at downloade klassisk musik. Her er svar på alle de spørgsmål man kan have om hvorfor, hvad og hvordan.

Facebook-sider
Tidlig musik i Danmark - Facebook side om tidlig musik
Opera, Opera, Opera! - Facebook side om opera
Operaens Venner - Facebookside for alle der interesser sig for opera

Blogs
Concertanten - en koncertgående tantes blog med anmeldelser
Gregers Dirckinck-Holmfeld - anmelder klassiske koncerter
Henrik Engelbrechts blog - hvor han anbefaler cd'er og dvd'er og deler klip med spændende kunstnere han finder på YouTube.
Jens Cornelius' blog - musikjournalist skriver om klassisk musik.
John Christiansen - blog om klassisk musik
Klassisk ifølge Sørensen - Henrik Sørensens blog om klassisk musik, især som den udføres af talentfulde unge musikere i Danmark. Skriver om koncerter, cd-udgivelser og bøger og har interviews med nogle af kunstnerne.
Slipped Disc - Norman Lebrechts blog om alt hvad der rører sig i den klassiske verden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar