mandag den 1. juli 2013

Et forfriskende musikbadA concert a day keeps the doctor away – nå nej, det har man vist aldrig hørt om. Men en koncert om måneden på Kurhotel Skodsborg kunne måske have samme virkning. Den første koncert i rækken havde i hvert fald en voldsomt opløftende virkning på undertegnede. Akkordeon-virtuosen Bjarke Mogensen og den dansk-svenske Øresundskvartetten leverede kvalitet og stigende intensitet fra første til sidste tone.

Gå 10.000 skridt om dagen, drik vand, tænk positivt ... På vej op til Dannesalonen mødes man af en stribe gode råd til at få et sundt liv. Og her var også fra starten i 1922 tænkt på kurgæsternes åndelige velvære med daglig underholdning i form af musik, oplæsning eller lignende.

Rummet egner sig fortrinligt til kammermusik, intimt med plads til 50 gæster fordelt ved store borde, og med en dejlig akustik som fremhæver hvert enkelt instrument på det smukkeste.

Kunstnerne til de seks planlagte koncerter er udvalgt af Tivolis musikchef Henrik Engelbrecht, og de bliver alle introduceret af Claus Johansen fra DR som altid formår at finde sjove og skæve vinkler på musikken og de omstændigheder den blev til under.

Koncerten med Bjarke Mogensen og Øresundskvartetten den 29. juni startede med det klassiske og sikre valg: Adagio og Rondo af Mozart. Men allerede ved det andet programpunkt blev man ført et nyt sted hen med Anders Koppels Concerto Piccolo skrevet i 2009 til Bjarke Mogensen og DR’s ungdomsorkester, men her i en transskription for akkordeon og strygekvartet af Øresundskvartettens cellist Josefine Opsahl.

Derpå fulgte Janáceks Kreuzersonate vel introduceret af Claus Johansens fortælling om den første Kreuzersonate af Beethoven, novellen med samme navn af Tolstoy og endelig Janáceks kvartet inspireret af novellen.

I pausen blev der serveret klassisk engelsk high tea i samme høje kvalitet som musik og omgivelser. Og derefter blev der fyret op under den musikalske kedel med fem bagateller af Dvorák og til sidst fire stykker klassisk tangomusik af argentinske Astor Piazzolla.

Her var akkordeonet på hjemmebane, og Bjarke Mogensen og Øresundskvartetten satte et sprudlende og virtuost punktum for en helt igennem opløftende koncert.

Marianne Ryde

De næste koncerter i serien er:
27. juli
                           Trio con Brio
                           Værker af Haydn, Cassado og Dvorak

31. august
                           Den Danske Strygekvartet
                           Værker af bl.a. Haydn og Debussy

28. september
                           Christel Elisabeth Smith, sopran
                           Søren Rastogi, klaver
                           Sange af bl.a. Grieg, Tosti og Kurt Weill

26. oktober
                           Ulla Miilmann & Mikael Beier, fløjter
                           Værker for to fløjter af bl.a. Mozart, Beethoven og Kuhlau

30. november
                           The Busch Ensemble
                           Klavertrioer af Haydn, Mendelssohn og RavelIngen kommentarer:

Send en kommentar