søndag den 30. september 2018

Optakt har nået til finalen

Om en måned er det elleve år siden vi udgav det første nummer af musikavisen Optakt. Elleve år er lang tid, og der er sket meget siden vi fik idéen til et nyt medie der kunne formidle alt det der sker inden for den klassiske musik i Danmark. Nu er vi nået til den sidste sats, finalen, og dermed mener vi at vi nedlægger hjemmesiden med den faste produktion af artikler og nyheder fra det klassiske musikliv.

Optakt opstod i kølvandet på lukningen af andre klassiske magasiner og nedskæringer på kulturområdet i de skrevne medier, og vi følte et behov for en udgivelse med fokus på den klassiske musik i hele Danmark. En avis der skulle nå ud i alle egne af Danmark, være nem at få fat på og let at gå til.

Vi er stolte af at have dækket bredden i den klassiske musik, og vi har interesseret os meget for de kommende generationer og for dem der er med til at opdrage og uddanne børn og unge musikalsk. Vi har igennem årene mødt så mange mennesker der har brændt for en sag – både musikudøvere, -undervisere og -formidlere – og vi håber at vi har videreformidlet deres begejstring gennem vores artikler.

Tiden er en anden nu

I dag er der utrolig meget god information at finde på internettet og de sociale medier. Ethvert koncerthus, orkester, ensemble, festival m.m. med respekt for sig selv har en hjemmeside, et nyhedsbrev, en venneforening og en Facebookside hvor man kan følge med i nyheder og aktiviteter. På Facebook er der flere glimrende grupper med fokus på klassisk musik og opera. Der er klassiske internetradioer, Radio Klassisk har oprettet en podcast, ligesom DR P2 har mange gode udsendelser liggende som podcast. Flere musikjournalister har også egne blogs med artikler, nyheder og koncertanmeldelser.

Kort sagt, Optakt havde en mission om at dække et behov for viden om klassisk musik i Danmark, og det behov bliver nu så rigeligt dækket på andre måder. Derfor er vi klar til finalen: Vi nedlægger hjemmesiden med den løbende produktion af artikler og nyheder. Hvis vi fremover føler trang til at ytre os, bliver det i denne blog eller på vores Facebookside.

Dette er altså den sidste nyhed og det sidste nyhedsbrev der bliver udsendt fra optakt.com. Siden vil være åben indtil nytår 2018, der vil bare ikke blive lagt nyt indhold på den.

Og hvis man savner en musikkalender, kan vi henvise til Kultunaut der har en brugerstyret kalender som kan filtreres f.eks. med ’klassisk musik’. Det er den Optakt har samarbejdet med i alle årene.

Vi håber at vores brugere har haft lige så stor fornøjelse af at læse med på Optakt som vi har haft af at være en del af den klassiske musiks formidlingstjeneste.

Tak til alle der har fulgt med.

Marianne Ryde og Hannah Kvetny

Ingen kommentarer:

Send en kommentar