De har samlet udgivelserne på en hjemmeside ved navn MusicaStorica (musicastorica.dk eller musicastorica.com), og her kan man så gå ind og lede efter musik for fagot, horn eller violin, eller hvad man nu lige er ude efter. Noderne ligger som pdf-filer, og ved de fleste af udgivelserne er der en lille lyd-fil, så man kan få et indtryk af, hvordan musikken lyder.
Nu kunne det godt lyde, som om det er aldeles ukendt musik, der er tale om. Men faktisk er der værker af så kendte komponister som Telemann, Mozart og Weyse. Musikken er fundet på biblioteker, og da man ved, at Telemann har været i København og Mozarts enke flyttede hertil, så er det måske ikke så underligt, at nogle af deres håndskrifter er havnet på Det kgl. bibliotek. Årsagen til, at de ikke har været udgivet tidligere, kan man kun gisne om. Det kan være økonomiske årsager, det kan være at værkerne ikke har været særlig spændende, eller de har været ufærdige, manglet stemmer eller lignende. Men folkene bag MusicaStorica har fundet en del guldkorn, som er værd at se nærmere på.
Det herlige ved en hjemmeside er, at den passerer grænser uden videre, og derfor er denne hjemmeside heller ikke kun på dansk for danskere, men også på engelsk, og det kan være den engelske version, man havner på som det første.
Det kræver lidt tålmodighed at finde frem til relevant musik, da værkerne ligger både under komponist og under de enkelte instrumenter. Leder man f.eks. efter noder for cembalo, så skal man lige se efter om det er et solostykke, eller om det er kammermusik. Til gengæld får man som cembalist en ekstra bonus, idet udgiverne har arrangeret continuo-stemmen, så den er lige til at spille.
Der er nok at gå ombord i, og vi må håbe, at udgiverne finder flere håndskrifter og tid til at udgive dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar