tirsdag den 17. april 2012

Klassiske studiepladser nedlægges i Aalborg

Fra studieåret 12/13 vil de klassiske studiepladser ved Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aalborg blive nedlagt. Der vil fremover kun blive udbudt klassiske uddannelser på afdelingen i Aarhus. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra konservatoriet.

Begrundelsen er at der skal skabes plads til to nye uddannelser i Aalborg, nemlig i rytmisk kirkemusik og pædagogik inden for elektronisk musik. Samtidig mener konservatoriets ledelse ikke at det klassiske faglige miljø er tilstrækkelig stort i Aalborg, og de enkelte studiepladser er derfor blevet for dyre.

Det hedder i pressemeddelelsen at Det Jyske Musikkonservatorium trods nedlæggelsen af studiepladser fortsat vil tage aktivt del i det klassiske musikliv i Nordjylland og være til stede i det nye Musikkens Hus fra 2013 med klassiske koncertarrangementer som det er aftalt i planerne for huset.

Men Aalborg Byråd er bange for at det ikke kommer til at holde i praksis, og et enigt byråd har derfor henvendt sig til kulturminister Uffe Elbæk om sagen. Hør byrådets brev og diskussionen i den forbindelse på dette videoklip.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar