tirsdag den 28. juni 2011

National musikpris til odenseansk guldfugl

René Højlund Rasmussen fik statuette og 100.000 kroner, da Sydbanks nationale musikpris blev uddelt ved årets Skt. Hans-koncert i Sønderborg.

Underholdning til publikum samt hæder til én af landets bedste musikere. Det var programmet, da Sønderjyllands Symfoniorkester torsdag aften gennemførte den meget imødesete Skt. Hans-koncert i Alsion med værker af Suppé, Mozart, Glinka og Tjajkovskij.

Sydbanks nationale musikpris, der blev uddelt for tredje år i træk, gik i år til René Højlund Rasmussen (f. 1962), der på højeste kunstneriske niveau er klarinettist i Odense Symfoniorkester. Prisen er på 100.000 kroner samt en smuk statuette.

"René er højt respekteret for sit kunstneriske niveau og bliver samtidig værdsat som en god kollega", siger musikchefen i Odense Symfoniorkester, Finn Schumacker.

René Højlund er uddannet i København og efter en periode i Den Kgl. Livgarde blev han ansat som klarinettist i Odense Symfoniorkester i 1989. René har optrådt som solist med Odense Symfoniorkester ved flere lejligheder, blandt andet ved en grøntsagskoncert i august 2009, hvor han opnåede stor succes som solist i Calandrellis Solfegietto/Metamorphosis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar